Bouw eenvoudig eigen checklisten en workflows

Digitale Checklisten werkt aan een geheel vernieuwde template editor. De nieuwe editor stelt gebruikers in staat om nog eenvoudiger eigen checklisten en workflows te bouwen. Sleep vragen in de juiste volgorde, zoek en koppel wetsartikelen en bouw je eigen slimme vragenbomen. De nieuwe template editor laat je alles op één overzichtelijke plek inrichten, beheren en aanpassen. Zo heb je volledige controle over al jouw werkprocessen.

Nieuwe template editor

Onze slimme checklisten vormen nog steeds de kern van onze software. Digitale Checklisten voorziet iedere stap van je werkproces van de juiste checklist. Deze checklisten zijn voorzien van handige vragenbomen en actuele achtergrond informatie zoals wetsartikelen en commentaar. Daardoor weet je op ieder moment welke stappen moeten worden gezet.

Tekstentoelichting.nl

Voor het bouwen en beheren van checklisten maakt Digitale Checklisten al 10 jaar gebruik van Tekstentoelichting.nl (t&t). Deze database met checklistvragen en wetsartikelen vormde al die tijd een belangrijk onderdeel voor de contentmanagers van Digitale Checklisten en DC-beheerders van onze klanten. Toch kwam langzaam maar zeker de levensduur van t&t in zicht. En deze zomer begonnen de programmeurs van Digitale Checklisten met het bouwen van een geheel nieuwe template editor.

Feedback voor nieuwe editor

Voordat de programmeurs van Digitale Checklisten met de bouw van een nieuwe functionaliteit begonnen, werkten zij eerst de specificaties uit. Daarbij stonden de wensen van gebruikers centraal. De belangrijkste feedback op Tekstentoelichting was de wens om het maken en beheren van checklisttemplates eenvoudiger te maken. Tekstentoelichting wordt als erg technisch en daardoor minder gebruiksvriendelijk ervaren. Zo kan je volgorde van vragen alleen bepalen door deze te nummeren. Daarnaast is het kopiëren van een checklist of een checklisttemplate vrij bewerkelijk. En ook het maken van vragenbomen door te verwijzen naar de vraag id’s van vervolgvragen werkt niet altijd even gebruiksvriendelijk.

De nieuwe template editor pakt al deze punten aan. Zo kan je straks vragen en categorieën eenvoudig in de juiste volgorde slepen. Het maken van vragenbomen doe je door bij een antwoord de juiste vervolgvragen te zoeken en selecteren. Ook is het mogelijk om een bestaande template te kopiëren en de kopie vervolgens naar wens aan te passen. Wijzigt het origineel dan krijg je een melding en de mogelijkheid om de wijzigingen over te nemen. Kortom, minder werk en meer flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Wanneer is de editor beschikbaar?

De nieuwe template editor is in een vergevorderd stadium en de eerste versie draait al in een testomgeving. Bestaande checklisten worden automatisch gemigreerd zodat ook deze direct in de nieuwe editor zijn te beheren. Nog voor het einde van het jaar krijgen beheerders de eerste trainingen. Zo worden zij tijdig meegenomen in de nieuwe mogelijkheden. In januari komt de nieuwe editor voor alle beheerders beschikbaar.

Vragen?

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.