Bouw je eigen workflows in Digitale Checklisten

Met de workflows van Digitale Checklisten automatiseer je eenvoudig je eigen werkprocessen. Zo help je gebruikers om werkzaamheden op de juiste manier af te handelen en heb je inzicht in alle fases van het proces. Daarnaast verbeteren workflows de samenwerking tussen teams en afdelingen. Workflows zijn eenvoudig in te stellen en direct te gebruiken. Van controle tot handhaving en van aanvraag tot vergunning, met onze workflows heb je grip op ieder proces.

Flowchart-2

Inrichten van werkprocessen

Workflows bieden je een eenvoudige manier om je werkprocessen in te richten. Centraal staan de statussen van dossiers en checklisten. In de Admin omgeving kan je zelf bepalen welke status een dossiertype heeft. Vervolgens koppel je de gewenste status aan checklistvraag. Wordt de vraag beantwoord, dan wijzigt automatisch de status.

Hoe werkt het?

Hoe werkt dat? Wanneer we kijken naar het werkproces toezicht en handhaving dan doorloopt dat op hoofdlijnen de stappen: controle, hercontrole, handhaving. Samen vormen zij het proces. De meest eenvoudige manier om de status te wijzigen is om een vraag te maken met 2 antwoordopties in een keuzelijst:

Vraag: Kies de gewenste actie Keuze 1 Start hercontrole Keuze 2 Controle afronden

In het veld Statuswijziging neem je voor ieder antwoord de gewenste status op.

Start hercontrole: checklist Hercontrole Controle afronden: checklist Afgerond

Werk je met losse controlezaken (subdossier per controle) dan kan je ook de status van het dossier direct op afronden zetten. Voeg bij de vraag ‘Kies de gewenste actie’ in het veld Statuswijziging een optie toe: Controle afronden: dossier Afgerond.

Vragen?

Workflows kunnen het proces vereenvoudigen en verbeteren. Lijkt het je handig om te gebruiken, maar heb je hulp nodig bij het uitwerken of inrichten van de juiste worklow? Neem dan contact op met je accountmanager of met onze servicedesk. We helpen je graag verder met het bouwen van jouw ideale werkproces.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.