Checklist delen in (huis)stijl

Het gebruik van de mogelijkheid om een checklist met een derde te delen is fors gestegen. Voor veel van onze gebruikers is dit een van de maatregelen om hun belangrijke toezichthoudende taken uit te blijven voeren en tegelijkertijd afstand te houden van anderen. Door een checklist te delen kan je een ondernemer toegang geven tot de punten waaraan hij moet voldoen. De ondernemer kan zelf aangeven of hij voldoet en waar nodig informatie toevoegen zoals opmerkingen, documenten of foto’s van een situatie. Om deze functionaliteit nog meer kracht te geven, ontwikkelden onze programmeurs de mogelijkheid om een uitnodiging in eigen huisstijl te sturen.

Checklist delen in (huis)stijl

Werk en blijf zoveel mogelijk thuis is op dit moment de regel. En regels gelden ook voor toezichthouders. Maar hoe voldoe je zelf aan die regel en controleer je tegelijkertijd of anderen zich aan de regels houden? Kortom, hoe kan je als toezichthouder op afstand controleren of bedrijven aan de regels voldoen? Steeds meer DC gebruikers zetten hiervoor de optie delen van een checklist in. Kies een checklist en nodig het betreffende bedrijf uit om de checklist te lezen en in te vullen. Vragen zijn voorzien van de juiste achtergrondinformatie waardoor de bedrijven goed in staat zijn om aan te geven of zij voldoen.

De uitgenodigde persoon ontvangt een e-mail met daarin een link naar de checklist. Bij iedere uitnodiging kan een kort berichtje worden geschreven met bijvoorbeeld een extra uitleg. In de praktijk zien we dat gebruikers vaak een standaardtekst voor de uitnodiging opstellen en die tekst bij iedere uitnodiging meesturen. - De gebruiker kopieert de tekst en plakt deze in het tekstveld van de uitnodiging. De gebruiker kopieert de tekst en plakt deze in het tekstveld van de uitnodiging. Wij vroegen onze programmeurs om na te gaan hoe we dit nog beter kunnen ondersteunen.

Senior developer Victor Gras bouwde eerder de mogelijkheid om checklisten te delen. Hij bekeek de huidige werkwijze en bedacht een manier om een standaardtekst voor het delen toe te voegen. “In de beheerdersomgeving maken we een optie om een standaardtekst toe te voegen die bij iedere uitnodiging wordt meegestuurd”, geeft de programmeur aan. “We kozen voor html zodat standaardteksten volledig in de eigen huisstijl kunnen worden gezet,” sluit hij af.

Lead developer Jacob Mendoza geeft aan dat deze nieuwe functionaliteit voorrang kreeg boven de lopende ontwikkeling van andere functionaliteiten zoals het nieuwe design voor dossiers en de verdere uitbreiding van de werkvoorraad. “We willen onze gebruikers graag ondersteunen in deze moeilijke tijden en hebben daarom direct capaciteit vrijgemaakt”, legt Mendoza uit. Volgens Mendoza komt de nieuwe functionaliteit dinsdag 14 april aan het einde van de dag online.

Eddy Steenmeijer stelde met zijn team Sales en Accountmanagement al een basistemplate op. “Klanten kunnen eenvoudig de kleur, het lettertype en logo aanpassen en hebben dan direct een uitnodiging in huisstijl”, aldus de directeur Sales en accountmanagement. ”Op deze manier hopen wij een kleine bijdrage te leveren en zowel onze gebruikers als de betreffende ondernemers te helpen om ook in deze moeilijke periode aan belangrijke regels te voldoen”, sluit Steenmeijer af.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.