Controleformulier Model-noodverordening

De veiligheidregio's spelen een belangrijke rol in het beheersen van de uitbraak van het coronavirus. Zo hebben de regio's gebruik gemaakt van hun bevoegdheid om regels op te stellen om de crisis te beheersen. Het gaat vooral om het verbod op het openhouden van Horeca en sportbedrijven en het samenkomen van mensen in besloten kring. De verbodsbepalingen staan in een zogenaamde Noodverordening. Handhavers, waaronder veel van onze gebruikers, controleren dagelijks of mensen zich aan deze tijdelijke regels houden. Om ze te helpen stelden wij een handig digitaal controleformulier samen. Daarmee besparen ze tijd en registreren ze zorgvuldig de overtredingen. Op die manier zorgen ze voor een veilige en gezonde omgeving voor ons allemaal!

photo-of-person-wearing-personal-protective-equipment-while-4148837 jpg

BOA's, politie en andere handhavers houden toezicht op de naleving van de Noodverordening. Wanneer mensen zich niet aan de regels houden, dan spreken de handhavers ze daar eerst op aan. Wanneer bepaalde personen echt niet willen luisteren dan zijn de handhavers om boetes op te leggen.

Een aantal gebruikers van Digitale Checklisten had al snel een eigen checklist gemaakt om daarmee de Noodverordening te controleren. Wij vroegen onze contentmanagers om te kijken of de gebruikers die deze belangrijke taak uitoefenen daarbij konden helpen. De contentmanagers namen de verordening door en stelden een handig controleformulier. De checklist bevat vragen voor alle verbodsbepalingen van de Noodverordeningen. En met het eenvoudige controleformulier leggen handhavers een overtreding eenvoudig en goed vast.

Legal counsel Manisha Sabajo zorgde ervoor dat de checklist snel beschikbaar kwam. Daarnaast plaatste haar contentmanagementteam de artikelsgewijze tekst en toelichting van de Model-noodverordening op Lawcat. Deze verordening is daardoor voor iedereen eenvoudig online te lezen. Sabajo hoopt dat het formulier gebruikers helpt om hun belangrijke taak in deze periode uit te oefefen.

We hopen dat het controleformulier handhavers helpt in hun belangrijke rol in de bestrijding van het coronavirus.

Volgens de jurist is de controleformulier voor alle gebruikers van Digitale Checklisten beschikbaar. Beheerders kunnen deze direct aan hun collega's koppelen. Het is ook mogelijk om de vragen direct aan de eigen Noodverordening te koppelen zodat bij een overtreding direct de juiste juridische verwijzing beschikbaar is.

Indien je vragen hebt over de checklist naar aanleiding van de noodverordening, neem dan snel contact op met onze servicedesk!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.