Digitale Checklisten gebruikt voor vaccinatieregistratie op Bonaire

Bij de start van het grootschalige vaccinatieprogramma tegen COVID-19 op Bonaire werd Digitale Checklisten benaderd door GGD/Afdeling Publieke Gezondheid Bonaire. De GGD had behoefte aan een op maat gemaakt registratiesysteem voor de COVID-19 vaccinaties om de eigen bronregistratie te kunnen verrichten. Digitale Checklisten ging aan de slag en in korte tijd werd een omgeving gebouwd waarin dit mogelijk was. In februari werden de eerste personen geregistreerd.

Digitale Checklisten gebruikt voor vaccinatieregistratie op Bonaire

Inmiddels is ruim 80% van de volwassenen ten minste één keer gevaccineerd. Een succes dat mede te danken is aan het slimme gebruik van de data in Digitale Checklisten. Via de werkvoorraad krijgt het vaccinatieteam inzicht in hoeveel mensen staan aangemeld in de komende periode en hoeveel mensen al één of twee vaccinaties hebben gehad. Daarnaast kan het team ook zien welke leeftijdsgroepen nog achterlopen in vaccinatiegraad. Zo kunnen doelgerichte strategieën worden bedacht om bijvoorbeeld jongere leeftijdsgroepen te motiveren zich te laten vaccineren.

Terwijl het vaccinatieteam verder streeft naar een hogere vaccinatiegraad zijn er ook andere projecten gerelateerd aan COVID-bestrijding in de maak. Digitale Checklisten werkt samen met het airport-, test- en bron & contact team van Bonaire om gezondheidsverklaringen van reizigers inzichtelijk te maken. Op die manier kan straks veel tijd en moeite worden bespaard, zowel voor de medewerkers van de teams als voor de mensen die inreizen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.