Een verbeterde basis met ChatGPT

Digitale Checklisten is altijd bezig met optimalisatie van de checklisten. Onze nieuwste stap is het integreren van ChatGPT om juridisch kloppende teksten te genereren. Wil jij weten wat dit voor jouw checklisten betekent? Lees dan verder!

ChatGPT afbeelding

Trainen van ChatGPT Iedere ‘Ja, Nee, N.v.t.’-vraag van onze checklisten heeft drie tekstvarianten: een basistekst, een overtredingstekst en een ongedaanmakingstekst. Sinds de oprichting van Digitale Checklisten (2011) schreven onze juridisch contentmanagers deze teksten voor onze gebruikers. Vorig jaar startten zij samen met de programmeurs van DC een project om deze teksten met behulp van ChatGPT te genereren. We gaven ChatGPT duidelijke regels mee om geen fouten te maken en voerden veel voorbeeldteksten in. Op deze manier wordt het maken van checklisten steeds eenvoudiger: een handige uitkomst voor Digitale Checklisten en haar gebruikers.

Uitwerking in de checklisten De contentmanagers hebben de basisvragen van alle paragrafen in hoofdstuk 4 van het Bal nagelopen. De overtredingsteksten en ongedaanmakingsteksten zijn verbeterd en juridisch kloppend. De basisvragen zijn gekoppeld in de nieuwe Bal-templates. Bij iedere mba van hoofdstuk 4 krijg je direct de basisvragen met de bijbehorende correcte basisteksten. Dit zal binnenkort ook voor alle PGS-checklisten gelden. Hierna verbeteren we de overige artikelen uit de paragrafen in hoofdstuk 4.

Nieuwe functie Bovendien heeft de editor een nieuwe functie: de knop ‘Genereer AI teksten’. ChatGPT geeft dan een suggestie voor de basisteksten, die eventueel overgenomen kan worden. Dit versnelt het proces van templates bouwen en maakt het gebruiksvriendelijker. Ontdek de verbeteringen zelf en ervaar de voordelen van onze geoptimaliseerde checklisten!

Vragen of opmerkingen? Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.

Deze site gebruikt cookies om de site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.