Gezocht: enthousiastelingen Omgevingswet

De inwerkingtreding van de Omgevingswet komt dichterbij en wordt daarom een steeds belangrijker gespreksonderwerp. Ben jij enthousiast over de Omgevingswet en zou je hierover willen meepraten? Of heb je een interessante vraag? Digitale Checklisten is druk bezig met de voorbereidingen voor een eigen podcast en jij kan hieraan deelnemen.

Podcast 1

Podcast

Op de website worden al regelmatig artikelen gepubliceerd over de Omgevingswet. Hierbij besteden we aandacht aan de verschillende subonderwerpen en de vernieuwingen van deze wet. De invoering brengt een overvloed aan informatie met zich mee en hierdoor ziet men door de bomen het bos niet meer. Een podcast geeft ons de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met de makers en de gebruikers van deze wet. Zo kan de Omgevingswet vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd en wordt de wetswijziging op een laagdrempelige manier inzichtelijk gemaakt.

Doelen

In de podcast willen we actuele trends en ontwikkelingen met betrekking tot de Omgevingswet bespreekbaar maken. Dit gaan we doen door oude- en nieuwe processen/instrumenten te vergelijken. Waar liggen de verschillen en de overeenkomsten, maar vooral: waarom gaan bepaalde aspecten veranderen en hoe kan dit het beste aangepakt worden? Hierbij zullen we vraagstukken uit de praktijk beantwoorden. Ook zal ter sprake komen welke bijdrage Digitale Checklisten kan leveren bij de implementatie van deze wet. Onderwerpen die we willen bespreken zijn bijvoorbeeld het omgevingsplan, het vergunningstelsel en het digitaal stelsel.

Deelnemen

Ben jij enthousiast over de Omgevingswet, heb je een interessant verhaal of een brandende vraag? Zou je het gesprek met ons aan willen gaan? Neem dan contact op door een mail te sturen naar g.devries@digitalechecklisten.nl

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.