Heaters in een bedrijfshal

Digitale Checklisten maakt de vertaalslag van wetgeving naar checklisten. De checklisten zijn volledig en actueel. Onlangs ontvingen wij het verzoek om checklistvragen te creëren omtrent heaters in een bedrijfshal en de betreffende vragen vast te leggen in checklisten over stookinstallaties. Heeft DC checklistvragen over dit onderwerp? Lees het hier.

achudh-krishna-39mlECY8VkU-unsplash

Keuringsplicht heaters in een bedrijfshal Er is geen keuringsplicht voor aardgasgestookte heaters met een vermogen kleiner dan 100 kW in een bedrijfshal. Een keuringsplicht geldt wel voor kleine stookinstallaties als het gezamenlijk nominaal vermogen meer is dan 100 kW én als deze opgesteld zijn in een stookruimte. Hieronder de uitgangspunten voor de keuringsplicht van meerdere kleine stookinstallaties:

  • De stookinstallaties hebben een gezamenlijk nominaal vermogen, groter dan 100 kW
  • De stookinstallaties zijn opgesteld in één stookruimte
  • De stookinstallaties zijn aangesloten op dezelfde brandstoftoevoerleiding of rookgasafvoerleiding

Als aan deze eisen is voldaan moeten de kleine stooktoestellen (kleiner dan 100 kW) in de stookruimte een keuring ondergaan. Maar een bedrijfshal is geen stookruimte.

Erkende maatregelen bedrijfshal Op basis van ‘Bijlage 10 behorende bij artikel 2.16 van de Activiteitenregeling’ stelden wij de checklist ‘AB 2.6 Energiebesparing - Bedrijfshallen - Energiebesparende maatregelen’ op. Deze checklist bevat o.a. checklistvragen over het opwekken van energiezuinige warmte door toepassing van een hoogrendementsketel 107 (HR107-ketel) en toepassing van weersafhankelijk regelingen. Kortom deze checklist bevat checklistvragen over energiezuinige warmteopwekking.

Checklistvragen heaters bedrijfshal in DC De keuringsplicht geldt niet voor heaters in een bedrijfshal. Checklistvragen hierover zijn dan ook niet aangemaakt. Wel beschikken we over checklistvragen over energiezuinige warmteopwekking.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.