Landelijk Protocol Asbest in Digitale Checklisten

De landelijke groep voor het inrichten van asbestchecklisten kwam onlangs bijeen. Wat betekent dit voor toezichthouders die gebruik maken van deze checklisten? Lees het hieronder.

Marcus Veenker, projectleider Innovatie & Ontwikkeling bij de Omgevingsdienst Brabant Noord, is de spil in de landelijke groep asbest en de juridische contentmanagers van Digitale Checklisten. Recentelijk maakte Manisha Sabajo, legal counsel, een afspraak met Marcus. Vorige week kwam Marcus bij ons langs op kantoor om met Manisha en Loraine Makatita, juridisch contentmanager, de inrichting van de nieuwe checklisten te bespreken. Marcus maakte de wensen kenbaar van de landelijke groep door een toelichting te geven op de door hen gemaakte bestanden. Deze bestanden bevatten de opbouw van nieuwe checklisten. De landelijke groep streeft het volgende na:

  • sterke landelijke checklistvragen die een goede basis vormen voor toezicht en handhaving op verschillende momenten in de asbestketen;
  • kortere checklisten;
  • praktische en beter geformuleerde checklistvragen;
  • op basis van de nieuwe checklisten het monitoren van data vereenvoudigen door mogelijkheden in Digitale Checklisten;
  • de nieuwe checklisten maken informatiegestuurd werken mogelijk.

Na het overleg met Marcus bespraken Manisha en Loraine de uitvoering van de wensen van de landelijke groep. Manisha werkte hard aan de realisatie van de nieuwe checklisten. Tijdens dit proces hielden wij contact met Marcus over de werkzaamheden. Hij gaf daarbij het volgende aan: ‘Nogmaals super dat jullie dit zo snel en goed oppakken. Dankjewel!’. De checklisten zijn klaar voor gebruik in Digitale Checklisten:

  • Landelijk Protocol - Beoordeling asbestinventarisatierapport 2019
  • Landelijk Protocol - Locatiebezoek Asbesverwijderingswerkzaamheden 2019
  • Landelijk Protocol - Eindbeoordeling Administratief 2019

Vragen Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.