LRSO in DC

In 2019 stapten veel omgevingsdiensten over naar de standaardvoorschriften voor vergunningverlening van de Landelijke redactie standaardteksten omgevingsvergunning (hierna: LRSO). Digitale Checklisten maakte checklisten van het voorschriftenpakket.

LRSO in DC

Landelijk voorschriftenpakket

De LRSO heeft tot doel om een betere onderlinge afstemming te bevorderen tussen de omgevingsdiensten bij het verlenen van omgevingsvergunningen. De teksten gaan onder andere over afvalstoffen, bodem en geluid. Het bevoegde gezag kan de teksten gebruiken bij het opstellen van omgevingsvergunningen en op deze manier kan het bedrijfsleven ervan uitgaan dat het bevoegde gezag dezelfde eisen stelt als het bevoegde gezag van een andere gemeente.

Checklisten en vragenbomen LRSO

Op verzoek van de RUD Drenthe zetten de contentmanagers van Digitale Checklisten de teksten van de LRSO om naar checklistvragen. Vervolgens combineerden zij de nieuwe checklistvragen met vragen voor type C activiteiten. Via handige vragenbomen kies je snel de gewenste onderwerpen en stel je eenvoudig een checklist op maat samen. Daarmee kunnen ook toezichthouders van vergunningplichtige bedrijven controles uitvoeren met Digitale Checklisten.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.