Met één druk op de knop de juiste brief!

Met de module Omgevingswet van Digitale Checklisten heb je met één druk op de knop de juiste brief. Voor iedere stap in het vergunningenproces stelden onze juristen basisbrieven op. Iedere brief is gekoppeld aan de juiste wetsartikelen en toelichting. Je kan meteen aan de slag met jouw logo op onze brieven of voeg templates in je eigen huisstijl toe. Met onze basisbrieven voor de reguliere en uitgebreide procedure ben je klaar voor de Omgevingswet!

Eline Wit en Lucas Oost Lievense werkten aan het nieuwe brievenpakket voor de Omgevingswet. Het aanbieden van brieven voor vergunningverlening en toezicht is al jaren een onderdeel van Digitale Checklisten. ‘Lucas liet mij zien dat hij ooit voor SDU de Basisbrieven Vergunningverlening en Toezicht schreef. Daarin zat dan ook een CD-rom met alle brieven’, aldus een hardop lachende Eline. 'Die kon je dan op het netwerk installeren heeft Lucas me uitgelegd. Nu druk je in DC gewoon op een knop en heb je direct de juiste brief, volledig ingevuld. Dat is wel even makkelijker’, legt Eline uit.

‘Het idee van de basisbrieven direct gekoppeld aan de juiste checklist komt uit mijn tijd bij de Gemeente Amsterdam’, vertelt Lucas. Om de vergunningverleners en handhavers zoveel mogelijk te ondersteunen en de administratie te verminderen, koppelden Lucas en zijn collega juristen bij de gemeente de brieven aan verschillende standaardteksten. Je kon een brieftemplate kiezen en vervolgens een kleine vragenboom met keuzes doorlopen. Daarna kon je de brief met gekozen inhoud aanmaken en kreeg je de standaardteksten van je keuzes direct in de brief.

In Digitale Checklisten gaan ze nog een paar stappen verder. ‘Nu hebben we brieven voor iedere procedure en voor alle procedurestappen’, legt Eline uit. Digitale Checklisten heeft dossiers (zaken) voor vergunningverlening en toezicht ingericht en daarin de juridische procedures toegevoegd. Door het invullen van checklisten en vragenbomen doorloop je eenvoudig het hele juridische proces en sla je geen stappen over. ‘We hebben basisbrieven opgesteld voor iedere processtap en vervolgens koppelden we de brieven aan de juiste checklisten, zoals die voor de ontvankelijkheidstoets’, zegt Lucas. ‘Dat is echt zo makkelijk!’, vult Eline aan. Je vult in welke gegevens ontbreken, kies de template ‘Verzoek aanvullende gegevens’ en je brief is direct helemaal klaar’.

Digitale Checklisten linkte de brieven aan de relevante wetsartikelen en met één klik kan je de wettekst en de toelichting lezen. Op die manier heeft zowel de gebruiker als de ontvanger alle relevante informatie direct bij de hand. ‘Wie wil dat nou niet?’, vraagt een trotse Eline zich hardop af. En eerlijk gezegd vragen wij ons dat ook af, want met onze brievenmodule bent u helemaal klaar voor de Omgevingswet!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.