Nacontrole vuurwerk

De feestdagen zijn inmiddels achter de rug en we hebben knallend het nieuwe jaar ingeluid. Dit betekent echter niet dat de inspecties met betrekking tot vuurwerk voorbij zijn. Tijdens de nacontrole (vanaf 1 februari) wordt de administratie van de opslag en verkoop gecontroleerd en het overgebleven vuurwerk geïnspecteerd.

fireworks

Administratie

Vanaf 1 februari kunnen verkooppunten worden geïnspecteerd op de aanwezigheid van administratie. Op grond van art. 1.4.4 Vuurwerkbesluit dienen bijvoorbeeld overzichten aanwezig te zijn met de volgende informatie:

  • de hoeveelheid ingekocht consumentenvuurwerk in de voorgaande 12 maanden
  • de hoeveelheid verkocht consumentenvuurwerk in de voorgaande 12 maanden
  • de hoeveelheid afgevoerd consumentenvuurwerk in de voorgaande 12 maanden
  • de hoeveelheid opgeslagen consumentenvuurwerk.

Deze administratie moet vervolgens nog minstens 7 jaar bewaard blijven.

Overgebleven vuurwerk

Op grond van de voorschriften uit bijlage 1 van het Vuurwerkbesluit moet gevallen of beschadigd vuurwerk onmiddellijk worden opgeraapt. Het beschadigde vuurwerk dient vervolgens te worden bewaard in een antistatische verpakking en opgeslagen in de bufferbewaarplaats. De verpakking moet zijn voorzien van het opschrift 'BERGING'.

Nacontrole en Digitale Checklisten

Digitale Checklisten beschikt over het Landelijk Protocol Vuurwerk. Zo hebben wij de checklist "Vuurwerk - Controle na 1 februari". Deze checklist is voorzien van eenvoudige vragen waardoor snel kan worden gecheckt of is voldaan aan alle relevante wetgeving en voorschriften. Zo sluit je het vuurwerkseizoen goed af! Wil je hier ook gebruik van maken? Vraag dan direct een demo aan!

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.