Ontwerpbesluit wijziging Vuurwerkbesluit

De wijziging verplicht vuurwerkverkopers veiligheidsbrillen en aansteeklonten te verstrekken en instructies te geven over het veilig afsteken van vuurwerk.

pexels-photo-285173

In de praktijk verstrekken veel vuurwerkverkopers reeds gratis veiligheidsbrillen en aansteeklonten. De verplichting sluit dan ook goed aan bij de praktijk. Het dragen van veiligheidsbrillen tijdens de jaarwisseling kan oogletsel voorkomen. Tegen de impact van zwaar vuurwerk is een veiligheidsbril niet bestand. Veiligheidsbrillen van bijvoorbeeld polycarbonaat gaan splinterverwerking tegen en zijn geschikt als veiligheidsbril. De zijkanten van een vuurwerkbril zijn afgeschermd. Het gebruik van aansteeklonten voorkomt het te vroeg afgaan van vuurwerk. Ook bevat de wijziging van het Vuurwerkbesluit een verplichting voor vuurwerkverkopers tot het geven van instructies aan de consument. Opties voor het geven van instructies zijn: schriftelijke instructies, mondelinge instructies of online instructiefilmpjes. Het juridische contentmanagementteam maakt nieuwe checklistvragen nadat de definitieve wijziging is opgenomen in het Vuurwerkbesluit. Deze nieuwe checklistvragen voegen wij toe aan onze vuurwerkchecklisten. Naar verwachting verschijnt de definitieve wijziging in het laatste kwartaal van 2019.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.