Publicatie Omgevingsregeling

Op 22 november is de Omgevingsregeling gepubliceerd. De Omgevingsregeling is de ministeriële regeling bij de Omgevingswet en is samengesteld uit een bundeling van ±75 bestaande regelingen.

building-1080592 1920 jpg

De Omgevingsregeling

De omgevingsregeling betreft voornamelijk technische en administratieve regels die voortbouwen op de Omgevingswet en de volgende vier AMvB's:

Met behulp van de regels uit de Omgevingsregeling kunnen de bovenstaande AMvB's en de Omgevingswet worden toegepast. Doordat de Omgevingsregeling is opgebouwd uit een hoop verschillende bestaande regelingen, ontstaat er nu meer overzicht en is het gebruiksvriendelijker.

Wat doet DC ermee?

De juridische contentmanagers van Digitale Checklisten gaan de bepalingen uit de Omgevingsregeling omzetten naar checklistvragen. Deze worden vervolgens toegevoegd aan de relevante checklisten. Zo wordt bij deze checklisten verwezen naar de juiste, nieuwe, wetgeving. Op deze manier staat alles in Digitale Checklisten klaar voor de inwerkingtreding van het nieuwe omgevingsrecht. Goede voorbereiding is het halve werk!

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.