Refurbished elektronica

Digitale Checklisten bestaat net iets langer dan dat de eerste iPad is uitgebracht. In 2010 werd de allereerste versie van de iPad op de markt gebracht. Inmiddels is er al een zevende generatie van de iPad, deze is in 2019 uitgekomen. Veel van onze gebruikers zullen een nieuwere versie van de iPad hebben dan waarmee ze zijn begonnen. Wat doen we met deze oude iPads? Voor het milieu is het laten repareren of inleveren van je iPad of smartphone de beste optie. Er zitten veel materialen in die gerecycled kunnen worden. Zo kan er van het goud van 200 mobieltjes één trouwring gemaakt worden.

Recycle

Refurbished iPad of smartphone

Als je je kapotte elektronica weggooit of laat liggen gaan er een hoop goede en bruikbare materialen verloren. Het maken van nieuwe elektronica is erg schadelijk voor het milieu. Daarom moet de productie van elektronica zo laag mogelijk blijven. Zo kan je in plaats van een nieuwe iPad een refurbished of tweedehands tablet kopen. Het voordeel van refurbished elektronica ten opzichte van tweedehands elektronica is dat deze zijn nagekeken en gereviseerd.

Duurzaamheid refurbished telefoon

E-waste oftewel afval afkomstig van oude elektronische apparaten is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld na plastic wat in de zee en de oceaan rondzwerft. Het is dus belangrijk dat telefoons worden gerepareerd of de materialen worden gerecycled. Renewd is een bedrijf dat refurbished iPhones en iPads verkoopt. Zij bespaarde met de hergebruikte elektronica ruim 25 miljoen water. Ook zijn refurbished telefoons goed voor het bewust omgaan met grondstoffen, materialen en het besparen van CO2.

Batterij

Een telefoon gaat langer mee wanneer de batterij sterk blijft. Een tip voor het langer meegaan van de batterij is het twee keer per dag opladen van de telefoon. Het is beter voor de batterij als deze niet onder de 40% komt.

Bij veel winkels en bouwmarkten zijn inleverbakken voor elektronica aanwezig, zodat de materialen worden gerecycled. Heb je thuis ook nog ergens in een lade of kastje een iPad of smartphone liggen, lever deze dan vooral in bij een van de inleverbakken bij u in de buurt.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.