Rekenformules in Digitale Checklisten

Vanaf nu doet Digitale Checklisten al het rekenwerk voor je! Zelf uitrekenen en invullen van antwoorden behoort tot het verleden. Zet de juiste formule in een checklist en DC rekent automatisch de uitkomst voor je uit. Zo kan je antwoorden op vragen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen en gebruik maken van vaste waarden zoals een percentage. Met de nieuwe formules van Digitale Checklisten krijg je altijd het juiste antwoord.

002-rekensom

Hoe werkt het?

De rekensom (formule) neem je op in de vraag die het antwoord zal tonen. De vraag moet van het type percentage, nummer of valuta zijn. Om het antwoord van een andere vraag in de formule te gebruiken verwijs je eenvoudig naar het id van die vraag. Zo rekent de formule #12345 * 0,21 uit hoeveel 21% van het antwoord op vraag met id 12345 is. Is het antwoord op vraag id 12345 € 100 dan zal de formule € 21 als antwoord tonen. Je kan ook door rekenen met de uitkomsten van formules. We maakten al een aantal voorbeelden voor formules die je kan bekijken en proberen.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf ook aan de slag met formules neem dan contact op met onze servicedesk of met jouw accountmanager.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.

Deze site gebruikt cookies om de site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.