Slimme formulieren voor de zorg

Sinds begin van dit jaar kan je in Digitale Checklisten formules in checklisten en formulieren gebruiken. Zelf uitrekenen en invullen van antwoorden behoort daarmee tot het verleden. Zet de juiste formule in een checklist en DC rekent automatisch de uitkomst voor je uit. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugdzorg (IGJ) gebruikt deze nieuwe mogelijkheid voor slimme rekensommen en handige vragenbomen. Met behulp van dit formulier kunnen zorginstellingen zelf contextinformatie over hun locatie vastleggen. Op deze wijze richt IGJ haar proces efficiënt en gestructureerd in. In dit artikel lees je hoe het formulier werkt en hoe ook jouw organisatie gebruik kan maken van een handige rekensommen en vragenbomen.

DC - Zorg

De inspectiedienst zocht naar een manier om makkelijker informatie over zorginstellingen te verzamelen. Tijdens een inspectiebezoek is weinig tijd om specifieke cijfers en aantallen te bespreken, maar die cijfers zijn wel belangrijk voor de rapportages van de inspectiedienst. Digitale Checklisten ontwikkelde samen met de IGJ een digitaal formulier dat een inspecteur met één druk op de knop deelt met een zorginstelling. De zorginstelling ontvangt een e-mail met een link naar het formulier en kan direct de gevraagde informatie invullen.

Handige vragenbomen

Handige vragenbomen helpen de zorginstellingen eenvoudig door de vragen. Degekozen antwoorden bepalen welke vervolgvragen zichtbaar worden. Op die manier krijgt de zorgsinstelling alleen relevante vragen te zien en kan snel en efficiënt de juiste informatie worden verzameld. De informatie alles automatisch op de juiste plek en is meteen direct zichtbaar voor IGJ.

Slimme rekensommen

Naast handige vragenbomen maakt IGJ ook gebruik van formules. De inspectiedienst maakt voor haar rapportages onderscheid in verschillende groepen cliënten. En IGJ wil ook graag weten hoeveel cliënten er in totaal in een zorginstelling wonen. Daarom bevat het formulier een aantal slimme formules. De formules tellen alle groepen en het aantal cliënten automatisch op. Deze eenvoudige automatisering voorkomt rekenfouten en versnelt de verwerking van gegevens. Hiermee hebben zorginstellingen en inspecteurs van IGJ meer tijd voor de belangrijke inhoudelijke aspecten van het werk.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.