Slimme vragenboom voor koelinstallaties

Hoe koel is dat! Afgelopen week voegden wij slimme vragenbomen toe aan bestaande checklisten voor koelinstallaties. Vanaf nu bereken je de GWP van een koudemiddel direct in DC en is hiervoor geen externe app meer nodig. Op basis van de uitkomst van de berekening krijg je automatisch de juiste checklist. Heel koel vinden wij! Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hieronder.

Refrigerants-CoolCraft

De checklist zet alle meest gebruikte (en ook enkele minder vaak gebruikte) koelstoffen voor je op een rij. Zo selecteer je eenvoudig het koudemiddel waarmee de koelinstallatie gevuld is. De vragenboom herkent het soort koudemiddel en geeft dit weer door middel van een bericht. Selecteer je bijvoorbeeld ‘R134a’, dan wordt in de checklist weergeven dat je een HFK hebt geselecteerd.

De vragenboom zorgt ervoor dat je daarna alleen de vragen krijgt die van toepassing zijn op het door jou geselecteerde koudemiddel. Wij stelden een eenvoudig rekensommetje voor je op waarmee je berekent wat de inhoud is van de koelinstallatie. Selecteer je bijvoorbeeld: ‘R134a’, dan luidt de rekensom als volgt: Bereken: 1,43 x vulgewicht in kilo = x . Is de inhoud bijvoorbeeld 1000 kilo, dan bereken je 1,43 x 1000 = 1430. Je vult 1430 ton in en hierna volgen alleen de vragen die van toepassing zijn op de door jouw ingevulde inhoud van de koelinstallatie.

Kortom, de slimme vragenboom bepaalt door middel van de door jouw gekozen antwoorden welke regelgeving van toepassing is. Zo heb je nog maar één app nodig en hoef je niet zelf meer uit te zoeken welke checklist van toepassing is op het koudemiddel.

De volgende checklist staat nu klaar voor gebruik in Digitale Checklisten:

  • Koelinstallaties (357244)

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.