Slimme vragenboom voor koelinstallaties: nu in twee varianten!

Een jaar geleden voegden wij slimme vragenbomen toe aan bestaande checklisten voor koelinstallaties. Deze vragenboom start met een keuzelijst waarbij je het r-nummer kunt selecteren. Op veler verzoek hebben wij een tweede variant van de checklist gemaakt waarbij je het koudemiddel niet op r-nummer selecteert, maar op klasse (HFK, H(C)FK of natuurlijke koudemiddel). Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hieronder.

Man-Installatie-Transparant png

De nieuwe vragenboom zet de meest gebruikte (en ook enkele minder vaak gebruikte) koelstoffen voor je op een rij. Selecteer je bijvoorbeeld ‘HFK’, dan toont de checklist alleen r-nummers die vallen onder de klasse HFK. Handig! Hiermee wordt het selecteren van het juiste r-nummer eenvoudiger, omdat een kortere opsomming van koudemiddelen zichtbaar wordt.

Selecteer je liever meteen het r-nummer i.p.v. de klasse, dan kun je uiteraard nog gebruik blijven maken van de eerdere checklist. In deze checklist selecteer je het r-nummer van het koudemiddel waarmee de koelinstallatie is gevuld. De vragenboom herkent het soort koudemiddel en geeft dit weer door middel van een bericht. Selecteer je bijvoorbeeld ‘R134a’, dan wordt in de checklist weergeven dat je een HFK hebt geselecteerd. Zo hebben we voor ieder wat wils!

De slimme vragenbomen bepalen door middel van de door jouw gekozen antwoorden welke regelgeving van toepassing is. Zo heb je nog maar één app nodig om eenvoudig de GWP te berekenen en hoef je niet zelf meer uit te zoeken welke checklist van toepassing is op het koudemiddel.

De volgende checklisten staan nu klaar voor gebruik in Digitale Checklisten: o DC Vragenboom - Koelinstallaties per klasse (447195) o DC Vragenboom - Koelinstallaties per r-nummer (357244)

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.