Snuffelstagiair development

Afgelopen week heeft Colin Wahlen meegelopen bij ons op kantoor. Hij is een vijftienjarige scholier van het Spinoza Lyceum in Amsterdam en heeft een zogenaamde snuffelstage gelopen bij ons development team.

Image from iOS (2)

Colin zit in zijn derde leerjaar van de middelbare school en moet dit jaar een profielkeuze maken. Hij is geïnteresseerd in development en heeft een snuffelstage bij ons gelopen om ook in praktijk kennis te maken met dit vakgebied.

Willem legde mij uit hoe alles werkte en ik kreeg daarna een aantal opdrachten.

Onze developer Willem van Klinken begeleidde Colin tijdens zijn stage en liet hem de programmeertaal Ruby zien. Ook nam Colin meerdere keren deel aan de standup, een digitaal overleg tussen de developers van Digitale Checklisten. Zo kreeg hij een goed beeld van een ‘doorsnee’ week bij het development team.

Bij Digitale Checklisten spreken ze niet over problemen, maar over uitdagingen.

Wat Colin opviel aan de werkwijze van Digitale Checklisten was de rust. Tijdens een werkoverleg kwam naar voren dat er een aantal foutmeldingen waren. Daar heeft Willem vervolgens samen met Colin naar gekeken en ze hebben dit opgelost. Zoals Colin al aangaf zien developers geen problemen, maar uitdagingen. We denken bij Digitale Checklisten oplossingsgericht en we zijn blij dat we dit inzicht aan Colin konden meegeven.

Wij hopen dat Colin na deze snuffelstage meer duidelijkheid heeft over wat development precies inhoudt en dat deze ervaring zal bijdragen aan zijn uiteindelijke profielkeuze.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.