Starten met een nieuwe baan tijdens de pandemie

Het zal je maar gebeuren. Een nieuwe baan precies op het moment dat iedereen vanuit huis moet werken. Daar zit je dan. Gelukkig wist de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ook hun nieuwe medewerkers direct alle benodigde middelen te verschaffen om toch gewoon met hun nieuwe functie als trainee milieuinspecteur te starten. En Digitale Checklisten mocht een bijdrage leveren.

image 1

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) leidt zelf nieuwe milieuinspecteurs op. Een opleiding door collega’s waarbij direct de fijne kneepjes van het vak worden bijgebracht. Praktisch, leerzaam en natuurlijk heel collegiaal. Maar hoe pak je dat aan wanneer alle collega’s opeens vanuit huis moeten werken? Ondanks de lastige situatie slaagden teamcoördinatoren Henk Bossenbroek en Gerard Liefting er toch in hun nieuwe collega’s te ‘ontvangen’ en de opleiding te starten. ‘We hebben direct gekeken of en hoe het mogelijk was om de opleiding toch te laten doorgaan’, legt Bossenbroek uit. Zelf ooit gestart via een interne opleiding, kent de ervaren inspecteur de voordelen van deze aanpak.

Zijn collega Gerard Liefting, al meer dan 25 jaar in het vak, legt uit hoe het mogelijk was de nieuwe collega’s toch te laten beginnen. ‘Het werk van een inspecteur gebeurt natuurlijk al veel buiten kantoor. En in al die jaren hebben we grote slagen gemaakt in digitalisering’, aldus Liefting. De collega’s van IT zorgden voor toegang tot soft- en hardware en met behulp van een iPad en Skype konden de nieuwe trainees toch aan de slag. Een knappe prestatie in zo’n korte tijd.

Ook Digitale Checklisten kon een bijdrage leveren. Henk Bossenbroek vroeg hoofd Accountmanagement Jacobine van Holland of DC een online introductietraining kon geven. ‘Henk en ik hebben op woensdagmiddag samen alles doorgelopen en getest en vrijdag gaf ik de training’, vertelt van Holland. ‘Het was leuk en het ging erg goed. We zijn samen al aan het kijken of we dit vaker kunnen doen’, geeft Bossenbroek aan.

Lucas Oost Lievense, algemeen directeur van Digitale Checklisten, is vol bewondering over de prestatie van de teamcoördinatoren en op het feit dat DC hier een bijdrage aan kon leveren. ‘Je zet niet even een opleiding voor nieuwe collega’s op. Wanneer je dat dan op het laatste moment volledig digitaal vanuit huis moet doen vraag je veel van de betrokken personen, dan is dat een groot compliment waard’, sluit Oost Lievense af. Een mooie prestatie die laat zien hoe we met elkaar deze moeilijke periode aankunnen!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.