Van staalkaart naar omgevingsplan

Eind 2018 publiceerde het programma 'Aan de slag met de Omgevingswet' vier staalkaarten die als uitgangspunt kunnen worden gehanteerd bij het creƫren van een eigen omgevingsplan. In dit artikel wordt besproken wat Digitale Checklisten hiermee doet.

map-4152197 1920

De komst van de Omgevingswet is in zicht! De vier staalkaarten van het programma 'Aan de slag met de Omgevingswet' bevatten voorbeelduitwerkingen en geven een goed beeld van de mogelijkheden bij het opstellen van een omgevingsplan. Er zijn in totaal vier staalkaarten gepubliceerd die betrekking hebben op de volgende thema's:

  • Bedrijfsmatige activiteiten
  • Buiten centrum stedelijk gebied
  • Centrum stedelijk gebied
  • Energietransitie

De Omgevingsplanner

Onze juristen en software developers ontwikkelden samen de 'Omgevingsplanner'. Deze handige tool bevat vragenbomen voor het opstellen van een omgevingsplan en zo komen de staalkaarten als het ware tot leven. De vragenbomen zorgen ervoor dat je stap voor stap een eigen omgevingsplan kunt ontwikkelen in aanloop naar de Omgevingswet. De eigen visie en ambities van de lokale gemeente vormen het uitgangspunt en de Omgevingsplanner vereenvoudigt het verdere proces. Met ondersteuning van de Omgevingsplanner bij de voorbereidingen hoeft het opstellen van een omgevingsplan dus geen opgave te zijn!

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.