Verbeterde EML-checklisten

Sinds de invoering van de erkende maatregelenlijsten voor energiebesparing beschikken wij over checklisten die de maatregelen bevatten. In onze checklisten staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De checklisten bouwden wij voor de 19 bedrijfstakken zoals opgenomen in bijlage 10 van de Activiteitenregeling. Gebruikers van onze tool maken veel gebruik van onze checklisten. Onlangs pasten wij de erkende maatregelen checklisten aan. Wilt u weten wat is aangepast en waarom? Lees dan verder!

EML

Ontwikkelingen Digitale Checklisten Wij ontwikkelen producten waarmee u zo eenvoudig en efficiƫnt mogelijk uw werkprocessen uitvoert. In vorige (online) bijeenkomsten en eerder geschreven berichten brachten wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in onze tool. Zo biedt onze tool de mogelijkheid om vragenbomen te bouwen. Een vragenboon maakt het mogelijk om (complexe) wet- en regelgeving om te zetten naar checklisten. Deze checklists zijn eenvoudig in te vullen. Zo stelt de checklist alleen vragen die van toepassing zijn op jouw situatie en zijn de vragen in duidelijke heldere taal omschreven.

Vooruitlopen op de Omgevingswet De afgelopen jaren besteden wij al de nodige aandacht aan de Omgevingswet en de verschillende besluiten en regeling. Zo ontwikkelden we op basis van de structuur van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) eenvoudige vragenbomen die gebruikers voor ieder onderwerp direct naar de juiste specifieke onderdelen loodst. We willen de structuur van vragenbomen ook in een aantal van onze huidige checklisten doorvoeren. Vorige week begonnen wij met het toevoegen van vragenbomen in onze huidige erkende maatregelen checklisten. Elke checklist start met een triggervraag ("Activiteiten:") die op basis van het antwoord de checklistvragen over de betreffende activiteiten (bijvoorbeeld: "Isoleren van de gebouwschil", "In werking hebben van een stookinstallatie (emissies naar de lucht)", "Reinigen, lijmen of coaten van metalen", etc.) in de checklist toont. Zo hoeft u niet langer te inspecteren op activiteiten die bij de controle niet voorkomen.

Vragen Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.