Verplichte externe WPG-audit

Werkgevers van boa’s (o.a. gemeenten) voeren verplicht jaarlijks een interne audit en elke vier jaar een externe audit uit. Het uitvoeren van audits is een belangrijk instrument voor intern toezicht binnen een organisatie. De werkgever controleert met behulp van deze audits namelijk of persoonsgegevens bij de politie op de juiste manier worden verwerkt.

Schermafbeelding 2020-02-13 om 15.59.10

Boa-werkgevers sturen de resultaten van de externe audit naar de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De AP benadrukt het belang van het op tijd uitvoeren, rapporteren en versturen van de audit. Deze moet namelijk uiterlijk voor het einde van 2022 aangeleverd worden, maar de AP krijgt weinig rapporten binnen.

Digitale checklist De NOREA-handreiking beschrijft het object, de omvang en en aspecten van het onderzoek van de audit. Digitale Checklisten heeft op basis van deze handreiking een checklist gemaakt. Aan de hand van deze checklist controleert u snel en eenvoudig of aan alle eisen van de audit voldaan is. Dit zorgt ervoor dat u op tijd het auditrapport aan kunt leveren.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.