Vragenboom: checklist op maat

Samen met de gemeente Amsterdam werkten wij bestaande checklisten uit in vragenbomen. Hierdoor hoeven toezichthouders geen gebruik meer te maken van nieuwe categorieën. De checklist bepaalt aan de hand van jouw antwoord of een categorie wel of niet naar voren komt. Hierdoor krijg je een checklist op maat. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hieronder.

checklist-1919328 1920

Tijdens een bezoek aan ons kantoor bespraken wij met medewerkers van de gemeente Amsterdam welke visie zij voor ogen hadden met het implementeren van de vragenboom. Het eindresultaat wat zij wilden bereiken was dat toezichthouders niet meer zelf een nieuwe categorie zouden hoeven toe te voegen. Dit losten wij op met behulp van slimme vragen. De beantwoording van zo’n vraag bepaalt welke vervolgvragen volgen. Zo hoeven categorieën niet meer handmatig aan de checklist toegevoegd te worden.

Voorbeeld in de praktijk

Hoe werkt dit dan in de praktijk? Heel simpel. Waar de toezichthouder voorheen zelf bijvoorbeeld de categorie met betrekking tot de Drank- en Horecawet moest toevoegen, doet de checklist dit nu automatisch, indien van toepassing, na beantwoording van een slimme vraag. Deze vraag luidt bijvoorbeeld: wordt er alcohol geschonken op een locatie? Indien het antwoord ja luidt, volgen vragen die betrekking hebben op de Drank- en Horecawet zodat de toezichthouder deze kan toetsen. Is het antwoord nee, dan wordt deze categorie niet automatisch toegevoegd.

Vragenboom

De vragenboom kent naast het bovengenoemde voorbeeld vele toepassingen en is in veel checklisten te implementeren. Maak je voor de eerste keer een vragenboom? Dan kan het helpen om een beslisboom uit te tekenen met de verschillende mogelijkheden en de daaropvolgende uitkomsten. Door het visualiseren van de beslisboom zie je duidelijk welke stappen je moet nemen om uit te komen bij het gewenste eindresultaat. Wij kunnen je daarbij helpen.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.