Vragenboom Rapportageformulier airconditioningsystemen

De Omgevingsregeling bevat eisen voor de keuring van airconditioningsystemen. De nieuwe regeling verplicht de eigenaar of huurder van een gebouw om airco’s periodiek te laten keuren door een gediplomeerd persoon. De bijlage Inspectiemethodiek Airconditioningsystemen geeft nauwkeurig aan hoe en wat er gekeurd moet worden. Voor de module Airco keuringen ontwikkelde Digitale Checklisten een handige digitale tool om de keuring volledig volgens de wet uit te voeren en vast te leggen in het rapportageformulier. De slimme vragen bepalen door middel van de door jouw gekozen antwoorden welk advies van toepassing is terwijl je de checklist doorloopt. Benieuwd hoe dit werkt? Lees het hieronder.

pgs 31 checklisten

Nieuwe vragenboom De nieuwe vragenboom biedt alle handvaten voor de keuring van een airconditioningsysteem volgens de inspectiemethodiek. De keuring omvat een beoordeling van de prestaties van de koudeopwekker, de capaciteit, de distributie en afgifte van het airconditioningsysteem. Daarbij wordt gekeken of er mogelijkheden zijn voor verbetering van de energieprestatie van het airconditioningsysteem. De checklist wordt aan de hand van de inspectiemethodiek doorlopen.

Direct passend advies De vragenboom toont op basis van de resultaten van de keuring automatisch het passende advies. Aan de hand van het advies kan worden bepaald of vervolgacties gewenst zijn. Door de verbetering en eventuele vervanging van de gekeurde airconditioningsystemen wordt effectief een bijdrage geleverd aan het verminderen van energiegebruik en het beperken van kooldioxide-emissies.

Benieuwd naar deze checklist? De volgende checklist staat nu klaar voor gebruik in Digitale Checklisten: • Omgevingsregeling - Rapportageformulier airconditioningsystemen (id: 421416)

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.