Template editor

Status: Programmeren Release datum: 01-01-2022 type release: Major

Met de template editor van Digitale Checklisten bouw je nu nog eenvoudiger je eigen formulieren, checklisten en workflows. Je kan eenvoudig vragen toevoegen, kopiëren of verplaatsen. Voeg snel een of meer vervolgvragen toe aan een antwoord of koppel een antwoord aan een status van een dossier. In onze nieuwe template editor werkt het allemaal even eenvoudig als snel.

Template editor

Onze slimme checklisten vormen nog steeds de kern van onze software. Digitale Checklisten voorziet iedere stap van je werkproces van de juiste checklist. Onze checklisten zijn voorzien van handige vragenbomen en actuele achtergrond informatie zoals wetsartikelen en commentaar. Daardoor weet je op ieder moment welke stappen moeten worden gezet.

Zelf checklisten maken

Om het bouwen en beheren van checklisten nog eenvoudiger te maken, bouwt Digitale Checklisten een volledig nieuwe template editor. Bij het bouwen van de editor is veel gebruik gemaakt van feedback van beheerders. "Het bouwen van checklisten en workflows is een belangrijk onderdeel en we willen dat zo makkelijk mogelijk maken", legt hoofdprogrammeur Jacob Mendoza uit. Om alle wensen en ideeën in kaart te brengen vroeg zijn team de contentmanagers van Digitale Checklisten en beheerders om feedback. Deze feedback stond centraal bij het uitwerken van de specificaties van de nieuwe editor.

De meest gevraagde verbeteringen waren het eenvoudiger kunnen bepalen van de volgorde van categorieën en het kopieren van checklisttemplates en checklistvragen.

De nieuwe template editor pakt al deze punten aan. Zo kan je straks vragen en categorieën eenvoudig in de juiste volgorde slepen. Het maken van vragenbomen doe je door bij een antwoord de juiste vervolgvragen te zoeken en selecteren. Ook is het mogelijk om een bestaande template te kopiëren en de kopie vervolgens naar wens aan te passen. Wijzigt het origineel dan krijg je een melding en de mogelijkheid om de wijzigingen over te nemen. Kortom, minder werk en meer flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid.

De editor wordt een onderdeel van de beheerdersomgeving (admin) waar klanten ook accounts, dossiertypes en werkprocessen beheren.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.

Deze site gebruikt cookies om de site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.