Checklist kwaliteitsborging voor het bouwen

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zal naar verwachting gelijktijdig met de Omgevingswet in werking treden. Digitale Checklisten heeft nu een protocol Bbl klaar staan die ervoor zorgt dat je bent voorbereid op deze wetswijziging.

Kwaliteitsborging

In een eerder artikel schreven we al over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. De nieuwe wet stimuleert bouwers en aannemers om de kwaliteit beter te waarborgen. Digitale Checklisten heeft inmiddels een kwaliteitssysteem ontwikkeld voor deze bouwende partijen. Het systeem ondersteunt het volledige bouwproces en verschaft voor iedere stap de juiste checklistvragen. Daarmee ben je goed voorbereid op de kwaliteitscontroles en kom je niet voor verrassingen te staan.

BOM-systematiek

Eerder had Digitale Checklisten al checklisten voor kwaliteitsborging op grond van het Bouwbesluit, de zogenaamde "BOM checklisten" waarbij BOM staat voor 'Bouwtoezicht op maat'. De Omgevingswet treedt naar verwachting 1 jan. 2021 in werking en hierdoor worden bepaalde wetten vervangen. Zo komt het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) in plaats van het Bouwbesluit. De nieuwe checklist kwaliteitsborging van Digitale Checklisten is gebouwd op basis van de artikelen uit dit nieuwe besluit. Hetzelfde geldt voor de Woningwet; onderdelen hiervan worden opgenomen in de Omgevingswet. De checklistvragen uit onze nieuwe checklist zijn allemaal gekoppeld aan deze vervangende wetgeving. Hiermee ben je klaar voor de Omgevingswet!

Vragenboom

De checklist is opgebouwd op basis van een vragenboom en begint met een meerkeuzelijst. Hierbij vink je aan welke categorieën je wil toetsen. De keuze bestaat uit (onder andere): gevel, zolder, bestrating, open portiek etc. Aan de hand van de gekozen categorie(ën) komen de relevante checklistvragen naar voren. Zo is alles wat je wil toetsen eenvoudig en snel gebundeld in één checklist en hoef je niet handmatig te werk te gaan.

Vragen

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.