Het Lawcat Evenementenformulier - melding of vergunning?

Via een van onze nieuwste tools, de Lawcat Formulieren, kan snel en gemakkelijk een melding worden gemaakt of een vergunning worden aangevraagd voor een evenement. Voor grote evenementen is een vergunning van de gemeente nodig. Bij kleinere evenementen volstaat vaak een melding bij de gemeente. Digitale Checklisten ontwikkelde een formulier, waarbij de aanvrager middels een vragenboomstructuur naar de juiste uitkomst wordt geleid: melding of vergunning?

nieuwsbrief

Vergunning of melding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van een gemeente is opgenomen dat voor het houden van een evenement een vergunning van de burgemeester vereist is. Of een melding voldoende is, hangt onder meer af van de duur van het evenement, het aantal bezoekers, het beoogde geluidsniveau, waar het evenement plaatsvindt en of alcoholische drank wordt verkocht. Voor een buurtbarbecue is een melding bijvoorbeeld voldoende.

Formulier Na de coronapandemie worden er weer veelvuldig evenementen georganiseerd. Om deze vele aanvragen eenvoudig te kunnen reguleren, ontwikkelden wij het DC-Evenementenformulier. Nadat de aanvrager het formulier heeft ingevuld, wordt bij de gemeente ofwel een melding gemaakt ofwel een aanvraag voor een vergunning ingediend. De gemeente kan zo eenvoudig zien wat bijvoorbeeld nog ontbreekt om de vergunning te verlenen.

Module DHW Het Evenementenformulier is onderdeel van onze Module APV+. Zo heeft Digitale Checklisten ook formulieren en checklisten voor het aanvragen van een alcoholwet- of exploitatievergunning. Daarnaast hebben wij ook checklisten en bijbehorende formulieren voor het wijzigen of aanvragen van een leidinggevende.

Vragen? Wilt u meer informatie over ons Evenementenformulier of de Module DHW, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.