Tweede workshop STTR gemeente Hilversum
Digitale Checklisten heeft een handige en eenvoudige tool gebouwd voor het gebruik van de standaard toepasbare regels. Eddy Steenmeijer verzorgt de workshops 'Standaard toepasbare regels in DC' en heeft de medewerkers van de gemeente Hilversum onlangs begeleid tijdens hun tweede workshop.
Terugblik eerste workshop
7 november jl. hebben wij een artikel geplaatst over de eerste workshop 'Standaard toepasbare regels in DC' bij de gemeente Hilversum. Tijdens deze workshop werden de STTR toegepast op het onderwerp 'plaatsen van een dakkapel' en werd duidelijk dat vooral het denkproces vóór de invoering in Digitale Checklisten het meeste werk kost. Bij de tweede workshop zijn de medewerkers aan de slag gegaan met een ander onderwerp: het kappen van een boom.
STTR - Kappen van een boom
Net als bij het opstellen van STTR voor een dakkapel, komen ook bij het kappen van een boom lokale, gemeentelijke, regelingen om de hoek kijken. Om deze reden is het van belang om alvorens de vragenboom in te voeren in de applicatie, goed na te denken over hoe deze vragenboom precies moet worden opgebouwd. Sofia Mahfoudi (een van de contentmanagers bij Digitale Checklisten) geeft aan dat het bij het opstellen van vragenbomen belangrijk is om de tijd te nemen:
Begin met een simpele en korte vragenboom en breidt deze steeds verder uit. Zo zie je meteen waar je de mist in de gaat wanneer het niet helemaal loopt zoals je had verwacht.
Wanneer de vragenboom is opgesteld, is het invoeren van de vragen in de applicatie eigenlijk het minste werk. In deze video kun je vanuit het voorbeeld van het kappen van een boom zien hoe je de STTR eenvoudig invoert in Digitale Checklisten. Wanneer dit proces is afgerond, publiceert u de regels op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).
Vragen
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, neem dan contact op met je accountmanager of de servicedesk via info@digitalechecklisten.nl / 020 3032052