Klaar voor de Omgevingswet

De module Omgevingswet biedt alle benodigde instrumenten en content voor een succesvolle en probleemloze implementatie van de Omgevingswet. Zo bent u op tijd klaar voor de Omgevingswet.

Modules Bal

Voor elke activiteit de juiste Checklist

Hoofdstuk 3 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) wijst een aantal milieubelastende activiteiten aan waarvoor rijksregels van het Bal gelden. Deze milieubelastende activiteiten zijn gegroepeerd per bedrijfstak.

Bekijk de checklisten

Module Bbl

Voor elke stap een bijpassende Checklist

In het Besluit bouwerken leefomgeving staan regels over veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid van bouwwerken. Daarnaast heeft het Bbl regels over de staat en het gebruik van een bouwwerk. En over het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden.

Ik wil meer weten

Vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH)

Inzicht in al uw processen

DC biedt u een complete oplossing voor vergunningverlening, toezicht en handhaving (vth) van de Omgevingswet. Ga direct aan de slag met onze kant en klare zaken, formulieren en basisbrieven of pas deze eenvoudig aan uw eigen processen aan.

Dat wil ik ook!

Basisbrieven

De juiste brief voor iedere stap

Met onze basisbrieven heeft u met één druk op de knop de juiste brief. Voor iedere stap in het vergunningenproces stelden onze juristen basisbrieven op. Iedere brief is gekoppeld aan de juiste wetsartikelen en toelichting. U kan meteen aan de slag met uw logo op onze brieven of voeg templates in uw eigen huisstijl toe. Met onze basisbrieven voor de reguliere en uitgebreide procedure bent u klaar voor de Omgevingswet!

Hoe werkt dat?

Standaard toepasbare regels (STTR)

Slimme vragen en vragenbomen voor al uw plaatselijke regels

De module Omgevingswet zet uw lokale regels om in slimme vragen en vragenbomen en publiceert uw regels op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Vertel me meer

Omgevingsplanner

Stel een omgevingsplan op

Onze Omgevingsplanner is een handig digitaal stappenplan waarmee u in 7 stappen zelf een omgevingsplan opstelt. De stappen zijn voorzien van achtergrond informatie en gekoppeld aan de relevante artikelen van de Omgevingswet. Vul de ambities in, bepaal met het mengpaneel de toegestane omgevingswaarden en geef aan welke functies u toestaat. Aan de hand van de keuzes geeft de Omgevingsplanner direct de bijbehorende standaard voorschriften.

Bekijk de mogelijkheden

Meest gebruikte functionaliteiten:

 • Backend Integratie

  Data-uitwisseling mogelijk

  Digitale Checklisten werkt met open koppelingen. Om data-uitwisseling met bestaande backend systemen naadloos te kunnen laten verlopen, wordt de benodigde informatie over onze API zoveel mogelijk met uw bedrijf gedeeld.

 • Actuele content

  Altijd up-to-date

  Digitale Checklisten omvat kant en klare checklisten voor de meest uiteenlopende wet- en regelgeving. Dankzij onze redactie van juridische professionals en nauwe samenwerking met gespecialiseerde online platforms, is deze content altijd up-to-date. Zo weet u direct welke eisen er worden gesteld en ziet u tijdens de controles meteen of daaraan wordt voldaan.

 • Professionele service desk

  Snel, kundig en proactief

  Digitale Checklisten is een SaaS-product. Oftewel: Software As A Service. Voor ons zijn de software en de service even belangrijk. Dat betekent dat er op de servicedesk ook altijd een programmeur aanwezig is. En als het nodig is, schakelen we direct door naar de specialist die u nodig heeft.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.

Deze site gebruikt cookies om de site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag. Als je deze site gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.